Sari la conținut

Scala de Abordare Strategică a Coping-ului (SACS)

Denumirea probei: Scala de Abordare Strategică a Coping-ului (SACS)

Autori: Ozana Budău, Monica Albu

Descrierea probei: SACS este un chestionar de autoevaluare, care măsoară strategiile de coping comportamental active, pasive, prosociale, antisociale, directe, indirecte ale adulților cu vârste peste 18 ani. Mai precis, cu ajutorul acestui chestionar se poate evalua cum reacționează oamenii comportamental, în general, atunci când se confruntă cu o problemă/situație stresantă.

Instrumentul este construit pornind de la modelul multiaxial al coping-ului, creat de Hobfoll si colab. (1998) pentru a surprinde diferențele între bărbați și femei, în ceea ce privește coping-ul, fără să favorizeze a priori unul dintre sexe.

SACS poate să fie administrat în populația normală și clinic, fiind utilizat pentru a măsura comportamentele de coping ale unei persoane, dar și strategiile specifice de coping, raportate la un eveniment specific.

Informațiile oferite de SACS pot să aducă o valoare suplimentară oricărui program de intervenție, prevenție sau dezvoltare personală, deoarece surprind strategiile de coping mult mai nuanțat, în mediul social în care aceste strategii sunt, de fapt, puse în practică.

Grup ţintă: adulţi în vârstă de peste 18 ani

Forma de administrare: individual / grup

Date de contact ale distribuitorului: Cognitrom

Accesați: Metode și tehnici de evaluare și asistență psihologică