Sari la conținut

MMPI 2 – Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2

Denumirea probei: Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2

Autori: James N. Butcher, John R. Graham, Yossef S. Ben-Porath, Auke Tellegen, W. Grant Dahlstrom, & Beverly Kaemmer

Descrierea probei: MMPI-2 este un test cu o gamă largă de aplicații, destinat să evalueze o parte din patternurile majore legate de tulburările psihologice și de personalitate, ale persoanelor cu vârsta peste 18 ani.
MMPI-2 poate fi utilizat pentru activitatea desfășurată în mediile clinice publice sau private, ambulatoriile de specialitate sau spitale; în cadrul organizațional pentru selecția de personal, verificările periodice ale personalului deja angajat sau a celui cu funcții de decizie, mediile de lucru cu grad sporit de periculozitate sau accidentare; în sfera corecțională, expertiza penală sau civilă; în departamentele cu responsabilitate sporită pentru viață și proprietate ca apărare, ordine publică, siguranță națională, aviație; pentru obținerea permisului de port-armă; în evaluarea bonelor sau a personalului ce îngrijește sau educă copiii; în consiliere maritală și familială, în suport.
În funcție de persoana implicată, completarea durează de la 60 la 90 de minute. MMPI-2 include peste 120 de scale specifice, incluzând aici și scale destinate surprinderii obiective a validității profilului.

Grup ţintă: adulţi în vârstă de peste 18 ani

Forma de administrare: individual / grup

Date de contact ale distribuitorului: TestCentral

Accesați: Metode și tehnici de evaluare și asistență psihologică