Fragment – Cum să construieşti încredere / Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson

Cum să construieşti încredere

Oamenii înşală deoarece pentru ei există ceva mai important decât relaţia. Poate fi vorba despre puterea asupra celorlalţi. De validare prin sex, poate că cedează în faţa impulsurilor. Orice ar fi, e limpede că valorile celui care înşală nu sunt aliniate spre susţinerea unei relaţii sănătoase. În cazul în care înşală nici măcar nu reuşeşte sau nu încearcă să-şi rezolve problema şi serveşte vechea poveste cu ”Nu ştiu unde mi-a fost capul; eram stresat şi beat şi ea era pur şi simplu acolo”, atunci îi lipseşte o conştientizare de sine serioasă, esenţială rezolvării problemelor dintr-o relaţie.

Încrederea e ca porţelanul chinezesc. După ce l-ai spart o dată, s-ar putea să-l poţi reface, cu grijă şi atenţie. Dar dacă îl mai spargi o dată, se va împrăştia în mai multe bucăţi şi-ţi va fi deja mult mai greu să-l repari. Cu cât îl spargi mai des, cu atât se fărămiţează în mai multe bucăţi şi devine mai imposibil de reparat. Prea multe cioburi şi prea mult praf.

Arta subtilă a nepăsării: o metodă nonconformistă pentru o viaţă mai bună / Mark Manson; trad. din engleză de Florin Tudose. – Bucureşti, Lifestyle Publishing, 2017