Sari la conținut

Scoruri ATEC

Gama de scoruri

Scorul ATEC variază de la zero la 180. Cu cât e mai mic, cu atât mai bine. Dacă un copil are un scor zero sau aproape de zero nu mai poate fi distins de copiii neurotipici şi astfel poate fi considerat recuperat complet. Reperele importante sunt următoarele:

  • ATEC < 30

Acest nivel plasează copilul în eşantionul de 10 %. Un copil cu scor mai mic de 30 sau, şi mai bine, mai mic de 20 are unele abilităţi care îi permit să întreţină, în ambele sensuri, conversaţii normale şi, mai mult sau mai puţin, să se comporte în mod normal. Astfel de copii au şanse mari să ducă o viaţă normală, ca persoane fizice independente.

  • ATEC < 50

Acest lucru plasează copilul în eşantionul de 30%. Copilul are şanse bune de a fi semi-independent. Mai important, el nu va avea nevoie probabil să fie plasat într-o instituţie la vârsta adultă. Pentru mulţi părinţi de copii cu autism, obţinerea unor îmbunătăţiri până la acest nivel constituie un progres foarte important.

  • ATEC > 104

Chiar dacă punctajul maxim este de 180, orice persoană cu un scor mai mare de 104 ar fi deja în eşantionul de 90% şi este considerată ca având o formă de autism sever.

Test de evaluare – ATEC