Robert Leahy

Robert Leahy este psiholog, autor și editor renumit pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul terapiei cognitive-comportamentale

Dr. Robert L. Leahy este director al Institutului American de Terapie Cognitivă din New York și profesor în psihologie clinică și psihiatrie, la Colegiul Medical al Universității Weill Cornell, New York. Este autor sau editor a peste douăzeci de volume despre terapia cognitivă și procesele psihologice. Dr. Leahy este fostul președinte al Asociației de Terapie Comportamentală și Cognitivă, al Asociației Internaționale de Psihoterapie Cognitivă și al Academiei de Terapie Cognitivă. El deține Premiul Aaron T. Beck, decernat pentru contribuția substanțială și susținută adusă în domeniul terapiei cognitive.

Unul dintre domeniile sale de cercetare și de interes este anxietatea, iar lucrările sale în această domeniu au fost recunoscute la nivel internațional. În lucrările sale, Leahy susține că anxietatea este o reacție normală la stres și că, în mod paradoxal, încercarea de a o evita sau de a o suprima poate duce la intensificarea acesteia. În schimb, el sugerează că ar trebui să ne confruntăm cu anxietatea și să învățăm să o gestionăm, prin tehnici de respirație, relaxare și restructurare cognitivă.

În lucrările sale, Robert Leahy abordează, de asemenea, tema depresiei și relațiilor interpersonale. El susține că depresia este adesea asociată cu un stil negativ de gândire, iar terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta la identificarea și schimbarea acestui stil de gândire. De asemenea, el subliniază importanța relațiilor interpersonale sănătoase și sugerează că problemele în relațiile interpersonale pot contribui la anxietate, depresie și alte tulburări emoționale.

Selecție din opere: