Psihologia influenței sociale și a schimbării de atitudine. De (autor) Michael R Leippe, Philip Zimbardo

Psihologia influenței sociale și a schimbării de atitudine. De (autor) Michael R Leippe, Philip ZimbardoCitește mai mult cu Books Express

Pe măsură ce trăim într-o lume în continuă schimbare, înțelegerea modului în care atitudinile și comportamentele noastre sunt influențate de cei din jurul nostru devine tot mai importantă.

Cartea își propune să exploreze mecanismele care stau la baza influenței sociale și să ofere o înțelegere profundă a proceselor care conduc la schimbarea atitudinilor și comportamentelor individuale. În paginile acestei cărți, veți găsi o analiză detaliată a conceptelor cheie, precum conformismul, obediența, persuasiunea și manipularea, precum și studii de caz care ilustrează impactul acestor fenomene asupra vieții noastre cotidiene. De asemenea, autorii abordează rolul grupurilor și al identității sociale în cadrul proceselor de influență și schimbare, evidențiind importanța factorilor culturali și contextuali în modelarea atitudinilor și comportamentelor noastre.

O resursă esențială pentru studenții și profesioniștii din domeniul psihologiei sociale, “Psihologia influenței sociale și a schimbării de atitudine” reprezintă o sinteză de înaltă valoare academică și o sursă de inspirație pentru oricine dorește să înțeleagă și să navigheze cu succes labirintul relațiilor interpersonale în societatea contemporană.