Nevoile lui, nevoile ei. Secretele unei relații de cuplu durabile – Willard F. Harley, Jr.

Nevoile lui, nevoile ei. Secretele unei relații de cuplu durabile – Willard F. Harley, Jr.

Scopul acestei cărți este să te învețe cum să descoperi și, ulterior, să împlinești cele mai importante nevoi emoționale ale celuilalt. La început, când te-ai căsătorit, credeați că acele nevoi au fost deja împlinite dar, dintr-o varietate de motive, ați ajuns să fiți cât se poate de dezamăgiți – probabil atât de dezamăgiți încât să vă lăsați pradă tentației de a permite altcuiva să vi le împlinească.

De obicei, ignoranța contribuie la acest eșec, deoarece bărbații și femeile deopotrivă au mari dificultăți în a înțelege și a aprecia valoarea nevoilor celuilalt. Bărbații tind să încerce să împlinească acele nevoi pe care pun ei preț – iar femeile fac la fel. Însă nevoile bărbaţilor şi ale femeilor sunt de cele mai multe ori foarte diferite şi, irosind efort în încercarea de a îndeplini nevoile greşite, partenerii de cuplu nu reușesc să se facă fericiți unul pe celălalt.

Nevoile soților și soțiilor sunt atât de puternice, încât atunci când acestea nu sunt împlinite în căsnicie, sunt tentaţi să caute satisfacerea în afara mariajului. Și majoritatea celor pe care i-am consiliat au cedat tentației de a viola jurământul sacru de a „renunța la tentații”.

Dar, pe lângă riscul unei aventuri, cele mai importante nevoi ale soțului și soției ar trebui împlinite de către fiecare din două motive. Primul ar fi acela că mariajul este o relaţie foarte specială. Promisiunile se fac pentru a-i oferi soțului dreptul exclusiv de a îndeplini unele dintre aceste nevoi importante. Când acestea nu sunt împlinite, este o  nedreptate față de soțul care trebuie să treacă prin viață fără să aibă la dispoziție alternative etice.

Există însă și un al doilea motiv, pe care îl voi explica mai clar în paginile acestei cărți: atunci când îi îndeplinești celuilalt cele mai importante nevoi emoționale, creezi și susții un sentiment de dragoste reciprocă, esențial într-o căsnicie de succes. Eu numesc acest sentiment iubire romantică și vă doresc și vouă să îl experimentați de-a lungul vieții voastre împreună.

Autorul cărții, Dr. Willard F. Harley, este un renumit psiholog american, specializat în terapie de cuplu și autorul mai multor bestselleruri.

Site-ul său, https://www.marriagebuilders.com/ , oferă soluții practice la aproape orice problemă cu care se poate confrunta un cuplu. Dr. Harley și soția sa, Joyce, au o emisiune zilnică la radio, intitulată Marriage Builders. Locuiesc în White Bear Lake, Minnesota.

Dr. Harley, un renumit terapeut de cuplu, ne ajută să înțelegem că bunele intenții nu sunt întotdeauna suficiente ca să rezolvăm problema compatibilității cu partenerul de viață. Nu e suficient să ne dorim să îndeplinim nevoile emoționale ale acestuia, ci chiar să o facem. Bărbații și femeile au nevoi emoționale diferite – și de aceea ideal este să îi îndeplinim partenerului de viață nevoile care sunt importante pentru el, nu pentru noi.

Învață cum să îți faci partenerul să te considere irezistibil și cum să îți ferești căsnicia de riscul unei relații extraconjugale.

Anul apariției: 2014

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi