Metode utile în practica meditației de tip mindfulness

Metode utile în practica meditației de tip mindfulness

Unele personae își imaginează emoțiile ca pe valurile unui ocean. Vă puteți panica în mijlocul unui val, călcând apa cu înverșunare și agitându-vă brațele împotriva valului, ajungând epuizați și aproape de a vă fi înecat. Particând abilitațile meditative de tip mindfulness, puteți aborda propriile emoții, acceptându-le fără a lupta împotriva valului, permițându-i acestuia să vă poarte pe creasta lui sau de o parte și de cealaltă. Aveți libertatea de a alege să navigați pe val dându-i posibilitatea acestuia de a vă purta spre țărm.

Unii oameni își imaginează emoțiile ca norii pe cer sau frunzele în copaci. Asemenea lor nu puteți opri emoțiile, dar vă puteți imagina fiecare nor sau frunză ca pe o emoție. Prin urmare, puteți privi cum emoțiile plutesc pe lângă voi, ieșind în cele din urmă din câmpul vizual.

Unele persoane își imaginează că sunt o cameră goală, cu o ușă în partea din față și una în partea din spate. Emoțiile trec prin aceste uși, intrând pe ușa din față și ieșind pe ușa din dos. Unele emoții pot zăbovi în cameră, altele se pot mișca foarte repede, iar altele să intre și să iasă de mai multe ori. Într-un final, toate părăsesc camera.