Invitație participarea studiu privind influența schemelor cognitive și a strategiilor de coping în cazul persoanelor cu boli autoimune sau afecțiuni somatice

Mă numesc Alexandra Nae și sunt studentă în anul II de master, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.
În realizarea cercetării pentru lucrarea de diplomă m-am lovit de situația de a nu găsi suficienți participanți, motiv pentru care vă solicit ajutorul pentru a găsi un specialist în acest domeniu care să mă ajute cu încă 10-20 de persoane interesate, care să dorească să participe în cadrul acestei cercetări.

Scopul prezentului studiu este de a găsi noi abordări psihoterapeutice, de orientare cognitiv comportamentală, pentru persoanele cu afecțiuni somatice și se realizează sub coordonarea domnului Lector univ. dr. Adrian Luca, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul de Psihologie, Universitatea București.

Prin intermediul acestei cercetări, dorim să aflăm dacă există o relație între strategiile de coping și aderența (sau modul de administrare) a tratamentului medicamentos în cazul persoanelor cu boli autoimune, analizând influența schemelor cognitive asupra strategiilor de coping, cât și existența anumitor trăsături accentuate de personalitate care pot fi un predictor pentru o aderență crescută (sau nu) la tratament.

Datele pentru prezentul studiu vor fi colectate fie în cadrul unui interviu cu pacientul, fie prin completarea unui chestionar; iar datele cu caracter personal stocate vor fi adresa de e-mail, vârsta, diagnosticul medical, ultima formă de învățământ absolvită și mediul de proveniență (rural/urban).

Rezultatele obținute vor fi folosite în scop de cercetare și publicare, cu respectarea confidențialității, în scopuri academice.

De asemenea, participanții pot beneficia de două ședințe de consiliere pentru dezvoltare personală gratuite (la cabinet, telefonic sau prin videoconferințe pe skype).

Pentru informații suplimentare:

Persoană de contact: Alexandra Nae – Consilier pentru dezvoltare personală | Psihoterapeut cognitiv-comportamentală în formare | studentă în anul II la masterul „Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale”, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București

E-mail: alexandra.nae26@gmail.com

Telefon: 0736/709.521