Inventarul de depresie Beck

Inventarul de depresie Beck

Denumirea probei: Inventarul de Depresie Beck

Acronim: BDI I – II

Manual: Aaron T. Beck, Robert A. Steer, Gregory K. Brown

Adaptarea în limba română: Daniel David, Anca Dobrean, Robert Balazsi

Avizat de către CPR: SC RTS Romania Psychological Testing Services SRL, licenţă de distribuire pentru România

Descriere: Inventarul de Depresie Beck (BDI – II) este un instrument de auto-evaluare alcătuit din 21 de itemi, construit să măsoare severitatea depresiei la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 13 ani. BDI I – II a fost construit ca un indicator al prezenţei şi severităţii depresiei şi nu ca un instrument de diagnostic în sine. BDI I – II reflectă gradul depresiei şi nu diagnosticul de depresie în sine. Scorul BDI I – II oferă o estimare a severităţii depresiei.

Domeniu de aplicare: BDI I – II poate sta la baza activităţilor clinice de tip “evidence-based” (ex. psihodiagnostic clinic, monitorizarea evoluției clientului) și poate fi utilizat în cercetări care investighează depresiile clinice și/sau subclinice.

Durata de administrare: În general BDI I – II necesită între 5 şi 10 minute pentru a fi completat. Este uşor de administrat şi prezintă puţine dificultăţi în ceea ce priveşte administrarea probei.

Date de contact ale distribuitorului: str. Dornei nr. 21, Cluj-Napoca, Cluj, 0746684376, info@riscluj.ro, rtscluj.ro.

Sursa: BDI I – II Inventarul de Depresie Beck: manual. De (autori) Aaron T. Beck, Robert A. Steer, Gregory K. Brown; adapt. Daniel David, Anca Dobrean. Cluj Napoca: Editura RTS, 2021; copsi.ro

Accesați: Instrumente destinate evaluării performante în psihologie