Gavin de Becker

De Becker este considerat pionier în domeniul evaluării amenințărilor și al predicției și gestionării violenței. Firma lui oferă servicii de consultanță și de protecție pentru corporații, agenții guvernamentale și persoane fizice. El a condus echipa care asigura siguranța oaspeților președintelui Reagan și a lucrat de mai multe ori cu Departamentul de Stat al SUA, cu ocazia vizitelor oficiale ale liderilor străini. Tot el a fost cel care a dezvoltat și sistemul MOSAIC, pentru a face față amenințărilor la adresa judecătorilor Curții Supreme din SUA, a senatorilor și a congresmenilor. De Becker a fost consultat pentru numeroase cazuri judiciare, inclusiv pentru cazurile penale și civile împotriva lui O.J. Simpson.

Este profesor asociat la Facultatea de Afaceri Publice, de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA); a prezidat, în colaborare, comisia Consiliului pentru avertizare și prevenire în privința violenței domestice.

Selecție din opere:

  • Protecting the Gift (Protejarea darului);
  • Fear Less: Real Truth about Risk, Safety and Security in a Time of Terrorism (Mai puțină frică: adevărul real despre risc, siguranță și securitate în vremea terorismului);
  • Just 2 Secons (Numai 2 secunde).

Accesați: Articole de studiu – personalități în psihologie