Sari la conținut

Gânduri dintre pagini – Cain, Susan; Puterea tăcută

Fragment

Urmeazăți pasiunile – să conduci oamenii este destul de dificil, dar să încerci să faci acest lucru în slujba unei cauze sau a unui scop care nu înseamnă mare lucru pentru tine este aproape imposibil. Indiferent dacă este vorba despre o cauză caritabilă sau despre o echipă sportivă, concentrează-te cu pasiunea ta și permite-le celorlalți să vadă cât de mult îți pasă.

Fii tu însuți – nu încerca să fii ce nu ești, doar ca să impresionezi un prieten. Un prieten adevărat te va aprecia pentru ceea ce ești cu adevărat. Nu te preface că ești extrovertit ca să-ți faci prieteni, un singur prieten este mult mai bun decât o mulțime de cunoștințe. Chiar dacă asta presupune ca uneori să fii singur, este mai bine decât să te prefaci în preajma altora.

În același timp, caută prieteni care îți scot la iveala eul – partea ta naivă, partea dezinhibată, partea dramatică. În acest fel vei știi că ești cu adevărat „acasă”.

Puterea tăcută: forța secretă a introvertiților / text: Susan Cain împreună cu Gregory Mone și Erica Moroz; il. de Grant Snider; trad. din engleză de Mihaela Apetrei. – București, Pandora Publishing, 2017

Accesați: Informații din domeniul psihologiei și conex