Dragoș Iliescu

Specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, Dragoș Iliescu este doctor în psihologie și profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București. A fost președintele Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională și membru în echipele editoriale ale unor publicații importante.

A avut activităţi intensive de consultanţă în sute de proiecte în cursul ultimilor 15 ani, în principal concentrat pe proiecte de resurse umane. Are o experienţă serioasă şi ca antreprenor: este unul din membrii fondatori ai grupului Psyence, care reuneşte o serie de servicii comerciale în aria psihologiei aplicate, precum Testcentral, editorul român de teste psihologice, D&D Research, agenţie de cercetare de piaţă şi consumator şi altele.

Are experienţă robustă în aria psihologiei aplicate, în special în evaluarea psihologică şi comportamentală, psihologia muncii şi organizaţională şi psihologia consumatorului.

Este autor sau co-autor a peste 125 de lucrări, pe tematici legate de psihologia aplicată, de psihologia consumatorului și a reclamei și de cercetarea de marketing. A fost speaker la conferințe științifice în ţări precum SUA, Germania, Hong Kong sau Australia cu peste 115 lucrări prezentate.

A dezvoltat singurul Sistem de Testare Standardizată din România, Brio, alături de experți de elită ai comunității academice și de business, și propune o platformă ce oferă soluții testate științific pentru evaluarea și îmbunătățirea performanței educaționale, într-o abordare unică pe piața autohtonă.

Selecție din opere:

  • Metodologia Q (2005);
  • Psihologia reclamei şi a consumatorului (2010);
  • Tratat de psihodiagnostic al personalităţii (2015);
  • Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations (2017).

Accesați: Articole de studiu – personalități în psihologie