DDDI – Dula Dangerous Driving Index

Denumirea probei: Dula Dangerous Driving Index (Indicatorul Dula privind șofatul periculos)

Autori: Chris S. Dula, Ph.D.

Descrierea probei: Dula Dangerous Driving Index (Indicatorul Dula privind șofatul periculos) este un chestionar autodeclarativ, scurt și foarte competitiv pentru măsurarea patternurilor de șofat periculos.

În mediile aplicative, utilitatea majoră a DDDI este ca test de screening, menit să identifice în situațiile de angajare potențiali șoferi cu risc și se folosește de exemplu, intensiv pentru șoferii care fac transportul unor utilaje sau substanțe industriale, șoferii de curierat, șoferii prestatori de alte servicii etc.

DDDI poate fi de asemenea folosit ca instrument psihometric de screening pentru selecția indivizilor care sunt înclinați spre stiluri de condus periculoase și care ar putea beneficia de schițarea unei intervenții terapeutice sau de dezvoltare a unui tratament cognitiv-comportamental sau psiho-educațional eficient. Acest lucru se poate face la intrarea în școala de șoferi sau pe parcursul acesteia. DDDI poate fi utilizat ca instrument de măsurare a efectelor unei intervenții psihologice de consiliere sau dezvoltare, care a fost efectuată asupra comportamentelor sau atitudinilor unor persoane, de către psiholog.

Grup ţintă: peste 18 ani

Durata medie de aplicare: 5-10 minute

Condiţii de aplicare: individual/grup, autoevaluare

Date de contact ale distribuitorului: TestCentral

Accesați: Metode și tehnici de evaluare și asistență psihologică