Carduri metaforice de asociere OH / AHA

Denumirea probei: Carduri metaforice de asociere OH / AHA

Autori: OH Verlag Germania si OH-cards.ro

Adaptarea în România: Iulia Sara

Descrierea probei: Cardurile OH sunt serii de carduri metaforice de asociere folosite pentru a facilita exprimarea, a îmbunătăţi comunicarea, explorarea; se folosesc în consiliere, psihoterapie, dezvoltare personală, socio-emoţională, coaching, training, workshopuri.

Imaginile imprimate pe carduri, create de artişti în colaborare cu psihologi şi specialişti în dezvoltare personală, surprind o multitudine de reprezentări universale. Au fost publicate în 1981 şi de atunci invită participantul să co-creeze povestiri ce reflectă lumile sale interioare: emoţii, gânduri, trăiri, dorinţe, frici, visuri.

Procesul de ocolire a minții raționale permite accesul către adâncurile psihicului uman. Ia doar cateva secunde pentru a aduce în mintea conștientă asocieri spontane ce relevă puterea reprezentărilor interioare, aducănd în atenție prezența arhietipurilor.

Cu OH se crează un spațiu sigur și jucăuș de explorare și dezvoltare a creativității, de exprimare a emoțiilor – aducându-ne în contact cu sinele, un proces transformațional ce ne amplifică umanitatea. În calea spre cunoașterea de sine și a celorlalți, cardurile de asociere OH sunt un instrument puternic prin care explorăm concepte precum sinele, egoul, identitatea și relațiile.

Cardurile OH încurajeaza propria interpretare a înţelesurilor fără a adera la ideologii şi fără a fi nevoie de intervenţia “expertului”. Acest proces face posibilă explorarea diferenţelor de percepţie, proiecţie, transfer, simulare, cunoaştere, intuiţie şi semnificaţie. Se nuantează în acelaşi timp diferenţele şi similarităţile dintre indivizi.

Avantaje ale lucrului cu cardurile OH: uşor și repede de învățat cum se lucrează cu ele; nu există competiție, nu există judecăți de valoare, “regulile jocului” sunt simple și usor de adaptat la aproape orice context specific. consiliere si psihoterapie consiliere si psihoterapie consiliere si psihoterapie.

Conceptul cardurilor asociative a fost inspirat de psihologia Gestalt, psiholigia umanistă, munca lui Carl Jung, perspectiva miturilor și arhietipurilor lui Joseph Campbell și abordarile terapeutice orientate spre soluție.

Cine le foloseşte? Psihologi, terapeuti, traineri, consilieri, consultanţi, lucrători de tineret, asistenţi sociali, educatori, profesori, coach, mentori, părinţi, copii şi alte roluri de sprijin, de dezvoltare sau educativ.

Grup țintă: copiii, adolescenți, adulți

Durata medie de aplicare: variază în funcție de obiectiv

Forma de administrare: individual / grup

Date de contact ale distribuitorului: https://oh-cards.ro/