Yoga îmbunătățește simptomele tulburării de anxietate

Un nou studiu constată că yoga îmbunătățește simptomele tulburării de anxietate generalizată, o afecțiune cu nervozitate cronică și îngrijorare, ceea ce sugerează că practica poate fi utilă în tratarea anxietății la unele persoane.

Condus de cercetătorii de la NYU Grossman School of Medicine, un nou studiu a descoperit că yoga a fost semnificativ mai eficient pentru tulburarea de anxietate generalizată decât educația standard în managementul stresului, dar nu este eficientă ca terapie cognitivă comportamentală (CBT).

Pentru studiul, publicat online pe12 august în JAMA Psychiatry, 226 de bărbați și femei cu tulburare de anxietate generalizată au fost repartizați la întâmplare la trei grupuri – fie CBT, yoga Kundalini, fie educație pentru managementul stresului, o tehnică de control standardizată.

După trei luni, atât grupul CBT cât și yoga s-au dovedit a fi semnificativ mai eficiente pentru anxietate decât managementul stresului.

Cu toate acestea, la monitorizarea de șase luni, răspunsul grupului CBT a rămas semnificativ mai bun decât educația la stres (terapia de control), în timp ce yoga nu a mai fost „semnificativ mai bună”, ceea ce sugerează că CBT poate avea efecte mai puternice, de durată mai lungă, de reducere a anxietății.

Te invităm să citești articolul complet disponibil pe https://www.sciencedaily.com/ .