UiPath Foundation și Brio dezvoltă primul test de evaluare a literației digitale din România

Instrumentul se adresează elevilor din clasele I-XII, va fi disponibil gratuit pe platforma brio.ro și va fi dezvoltat în concordanță cu reglementările cuprinse în Cadrul European pentru evaluarea competențelor digitale emis de Comisia Europeană. Acesta va include itemi de testare pentru toate nivelurile de dificultate și va corela competențele digitale pe care ar trebui să le dețină fiecare copil, pentru fiecare nivel de vârstă.

Testele de literație digitală Brio vor fi disponibile gratuit pentru toți cei 2,8 milioane de elevi din clasele I-XII. „Noi avem această misiune de a ajunge la copiii din familii dezavantajate și vom duce acest instrument acolo unde în mod normal n-ar fi accesibil. Dar acest instrument va fi disponibil în mod gratuit pentru toate școlile din România, va ține practic de inițiativa din fiecare școală și din fiecare comunitate ca el să fie dat. Testele reprezintă un diagnostic, iar raportul, fiind atât de detaliat, permite intervenții pe zona de educație digitală focusate pe acele elemente unde copilul nu este la nivelul potrivit pentru vârsta sa. Cei de la Brio au în spate o documentare academică foarte solidă și atunci au un număr foarte mare de itemi, iar testele nu se vor repeta. Ne asigurăm că elevii dau teste care să repete competențele, nu itemii”, spune directoarea executivă a UIPath Foundation.

Sursa: https://republica.ro/

Brio™ este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.