Tulburarea bipolară. Diagnostic și tratament integrat

Curs de formare: Tulburarea bipolară. Diagnostic și tratament integrat

Data: 29 octombrie 2022

Locație: Centrul de training ActivOne, Str. Dr. Iacob Felix nr. 55, sector 1, București

Taxa de participare: 550 lei

Organizator: Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă CSPC

Formator: Marco Saettoni

Marco Saettoni este psihiatru la Azienda USL Nordovest Regione Toscana. Este certificat ca trainer și supervisor în Terapie Interpersonală. Este doctor în Neuropsihofarmacologie la Universitatea din Pisa, Italia. Din anul universitar 2017-2018 este profesor adjunct de Psihiatrie și Psihopatologie la Universitatea Guglielmo Marconi din Roma.

Telefon: 0751/080.089

E-mail: info@cspc.ro

Tulburările bipolare au reprezentat întotdeauna o provocare convingătoare pentru psihiatri și psihoterapeuți, deoarece aceste afecțiuni sunt adesea diagnosticate greșit, subestimate, dar răspândite în populația generală (prevalența pe parcursul vieții este de 2,4%). Deși în practica clinică tratamentul acestor pacienți este adesea doar psihofarmacologic, acesta se dovedește de obicei insuficient în menținerea rezultatelor stabile în timp. Atunci când sunt practicate, tratamentele psihologice și psihoterapeutice vizează aproape exclusiv creșterea complianței farmacologice, în timp ce ghidurile internaționale sugerează oportunitatea practicării psihoterapiilor cu referire în special la terapia cognitiv-comportamentală.

Te invităm să citești anunțul complet disponibil pe https://www.cspc.ro/tulburareabipolara și https://web.facebook.com/CSPCBucuresti .

15 sept. 2022