Alexandra Florina Dobre

Numele meu este Alexandra Florina Dobre. Sunt psiholog clinician, cu codul 21184, cu o formare în psihoterapie sistemică de familie și una în logopedie. Optimismul și pozitivismul mă recomandă, ajutându-mă să fiu o persoană motivată și plină de speranță. Sunt foarte încrezătoare în forțele proprii, sunt capabilă să fiu flexibilă în diverse situații, reușind să gestionez soluționarea problemelor întâmpinate.

Am terminat Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest, Timișoara, în specializarea Psihologie, urmând masterul de Psihologie clinică și consiliere psihologică. În perioada facultății am fost voluntar timp de 1 an la Asociația pentru Promovarea Femeii din România, treaba mea fiind să gestionez situațiile de criză și să ofer consiliere psihologică victimelor abuzurilor de orice fel, în special victimelor violenței domestice.

Mai apoi am făcut practică la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timișoara, unde am avut ocazia să întâlnesc copii cu probleme variate, de la abandon sau diverse sindroame la tentative de sinucidere, iar mai apoi, am continuat practica la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, unde am lucrat cu persoane vârstnice.

Supervizarea în psihologie clinică am realizat-o la Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” Timișoara, unde am întâlnit cazurile de psihoză și schizofrenie, dar și depresii de orice fel.

Am fost voluntar pe perioada masterului la un cabinet psihologic, de unde eram trimisă în școli și grădinițe pentru a ține activități de dezvoltare cu copiii acelor instituții, iar în cabinet asistam la ședințe de logopedie, mai apoi urmând un curs de formare și în această ramură.

Studiile le-am finalizat în anul 2018, iar de atunci lucrez în cabinetul propriu.

Dobre (Radu) Alexandra Florina Cabinet Individual de Psihologie, oferă următoarele servicii:

  • Psihologie clinică (diagnostic psihologic și evaluare clinică, consiliere psihologică și intervenție specifică, psihoeducație);
  • Dezvoltare personală copii, adolescenți, adulți;
  • Pshihoterapie de cuplu, de familie, individuală (copii, adolescenți, adulți);
  • Logopedie.

Aceste arii de activitate sunt permanent în sfera mea de interes și încerc să dezvolt constant competențele mele pentru a putea să devin permanent cea mai bună versiune a mea.

După tot parcursul avut pentru a ajunge în acest punct, pot spune cu hotărâre că am ales să iubesc ceea ce muncesc; după cum spunea Wiliam James „ceea ce ne atrage atenția, ne determină acțiunile”, mă leg și eu de acest lucru deoarece, încă din școala generală, pe când am descoperit psihologia prin intermediul unei cărți din biblioteca părinților mei, m-am îndrăgostit iremediabil de această meserie și mi-am dorit ca atunci când voi fi adult să îmi placă munca pe care o fac și pot spune că mi-am atins acest obiectiv.

În încheiere, aș vrea să spun că sunt o persoană hotărâtă, care nu are nevoie de lucruri mărețe pentru a simți sau pentru a se bucura de viață. O vorbă dragă mie, a lui Ann Landers, spune „Nu poți avea totul. Unde l-ai pune?”.  Consider că și din goana după bunuri materiale, din dorința de a avea cât mai mult sau de ce nu, totul, oamenii devin răi și nefericiți, iar datoria noastră, prin meseria aleasă sau dobândită pe parcurs, este să „educăm”, să ajutăm oamenii să depășească stările care nu le fac cinste sau care îi macină, pentru a se putea bucura de viața pe care o au sau pentru a o îmbunătăți.