Sari la conținut

Paşi mici, schimbări mari – Caroline L. Arnold

Paşi mici, schimbări mari. Cum să ajungem mai uşor la obiectivele greu de atins – Caroline L. Arnold

Cercetările comportamentale recente confirmă faptul că nu suntem nici conştienţi şi nici nu deţinem controlul asupra rutinelor care ne conduc viaţa.

Pentru o transformare, esenţială este creşterea continuă, nu viteza sau forţa.

Menţine-ţi rezoluţiile bine delimitate, rezonabile şi realizabile.

O legătură puternică între un stimul şi un comportament asigură o deprindere de durată.

Obişnuinţele se formează prin repetarea unui comportament pe care îl asociaţi cu un context anume. Obişnuinţele se dobândesc treptat, pe măsură ce oamenii răspund la fel în repetate rânduri într-un context recurent. Un comportament are nevoie de timp pentru a fi înscris în reţeaua neuronală. O microrezoluţie zilnică ar putea fi integrată după patru săptămâni, însă una pe care o îndepliniţi mai rar probabil că încă va părea relativ nouă după opt săptămâni. Cheia este să începeţi.

Este nevoie să menţineţi schimbarea de comportament pe care v-o propuneţi – nu construiţi rezoluţii pe care nu le puteţi respecta.

Într-o relaţie, orice schimbare a unei persoane o afectează şi pe cealaltă, fie că vorbim despre o schimbare fizică, emoţională, financiară sau legată de un eveniment specific, precum o slujbă.

Ordinea este partea fizică a administrării dezordinii; organizarea este partea mentală. Dacă eşti organizat, îţi poţi folosi mintea limpede şi poţi da ce-i mai bun în viaţa personală şi profesională. Organizarea îţi permite să faci ceea ce trebuie atunci când este nevoie, fie că vorbim despre un document pe calculator, despre un număr de telefon, despre minuta unei şedinţe, despre un certificat de naştere sau despre o umbrelă. Organizarea îţi premite să te prezinţi pregătit, la timp şi în locul potrivit. Organizarea îţi permite un control eficient şi activ al unui set de sarcini în continuă schimbare, la muncă şi acasă, astfel încât priorităţile să primească cea mai multă atenţie, iar sarcinile minore să nu devină urgenţe. Organizarea îţi permite să îţi împrospătezi memoria cu privire la detaliile importante ale proiectelor, ale întâlnirilor şi conferinţelor. Organizarea este o atitudine care îţi reaminteşte importanţa delegării eficiente şi rapide.

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României: Paşi mici, schimbări mari: cum să ajungem mai uşor la obiectivele greu de atins / Caroline L. Arnold; trad. Alexandra Vodniţchi, Vasile Decu. – Bucureşti: Publica, 2015

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi