Minutul de inspirație: Ziua Internațională a Romilor

Reîncarcă-ți rezervorul de inspirație cu articole scurte: Ziua Internațională a Romilor

Ziua Internațională a Romilor este sărbătorită în fiecare an pe 8 aprilie pentru a celebra cultura și istoria poporului rom. Această zi specială este o ocazie de a recunoaște contribuția importantă pe care comunitatea romă a adus-o la societatea globală și de a conștientiza nevoile lor continue de a fi recunoscuți și respectați.

În ciuda faptului că Ziua Internațională a Romilor este o ocazie de a celebra cultura și istoria acestui popor, este important să nu uităm că acești oameni continuă să se confrunte cu probleme majore în viața de zi cu zi. Discriminarea, sărăcia și marginalizarea sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă comunitatea romă, iar acestea trebuie abordate în mod activ și cu decizie de guvernele și societățile din întreaga lume.

În România, la data de 8 aprilie se marchează ”Sărbătoarea etniei romilor din România”, în urma adoptării de către Parlamentul României a Legii nr. 66 din 22 martie 2006.

Accesați: “Un copil rom renunță la școală, în ciuda potențialului său, pentru că nu se simte acceptat”. Mesajul unei eleve de clasa a XII-a, de Ziua Internațională a Romilor