Sari la conținut

Milton Erickson

Născut în Aurum, Nevada, în 1901, Erickson a fost daltonist, afon și dislexic. Când era mic, familia lui s-a deplasat cu o căruță cu coviltir până în Wisconsin, unde a pus bazele unei ferme.

Erickson a studiat psihologia la Universitatea din Wisconsin, unde a învățat să hipnotizeze oameni. Și-a luat diploma de medic prin intermediul Spitalului General din Colorado și a lucrat ca psihiatru stagiar la Rhode Island State Hospital. Din 1930 până în 1934 a lucrat la Worcester State Hospital, devenind psihiatru principal, după care a urmat cursuri de pedagogie și de psihologie clinică în Eloise, Michigan. Acolo s-a căsătorit cu Elizabeth Erickson; au avut împreună cinci copii, pe lângă cei trei pe care îi avea deja dintr-o căsnicie anterioară.

În 1948 s-a mutat în Phoenix, din motive de sănătate, unde leacurile lui „minune” au adus spre el oameni din toată America. L-a hipnotizat pe scriitorul Aldous Huxley și printre pritenii săi se numărau antropologul Margaret Mead și filosoful gredory Bateson. A fost fondatorul Societății Americane de Hipnoză Clinică și membru în Asociațiile Americane de Psihologie și de Psihiatrie.

Erickson a murit în 1980. Cenușa lui a fost împrăștiată pe vârful Squaw, din Phoenix, pe care îi pusese adesea pe pacienții săi să îl escaladeze, ca parte a tratamentului lor.

Accesați: Articole de studiu – personalități în psihologie