Lisa F. Barrett

Lisa Feldman Barrett, Ph. D., este profesor emerit de psihologie la Universitatea Northeastern, cu stagii la Harvard Medical School și Massachussetts General Hospital în psihiatrie și, respectiv, radiologie. A fost recompensată cu Director’s Pioneer Award, distincție oferită de NIH (Institutele Naționale de Sănătate), pentru cercetările sale inovatoare în domeniul mecanismelor neurofiziologice ale emoției.

Barrett s-a născut în Toronto, Ontario , Canada în 1963. Și-a obținut diploma de licență în domeniul psihologiei cu onoruri la Universitatea din Toronto . A absolvit un doctorat în Psihologia Clinică la Universitatea din Waterloo , Ontario, Canada, și un stagiu clinic la Universitatea din Manitoba Medical School.

La începutul carierei sale, Dr. Barrett s-a axat pe structura afectării , dezvoltând metode de eșantionare de experiență și software open-source pentru studierea experienței emoționale. Dr. Barrett și membrii IASL studiază natura emoției în general din perspectiva social-psihologică, psihofiziologică, știința cognitivă și perspectivele neuroștiinței și se inspiră din antropologie, filozofie și lingvistică. De asemenea, ei explorează rolul emoției în viziune și în alte fenomene psihologice.

Selecție din opere:

  • Cum iau naștere emoțiile. Viața secretă a creierului (2017)

Accesați:Articole de studiu – personalități în psihologie