Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie – Ediţia a II-a. De (autor) Stanislav Grof 

Dincolo de raţiune. Naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie – Ediţia a II-a. De (autor) Stanislav Grof |  Citește mai mult cu BooksExpress

“Dincolo de raţiune: naştere, moarte şi transcendenţă în psihoterapie” de Stanislav Grof, în a doua ediţie, este o lucrare semnificativă pentru oricine doreşte să înţeleagă profundităţile psihicului uman. Scrisă de un pionier al cercetării psihedelice şi al psihologiei transpersonale, această carte este o sursă inestimabilă de cunoaştere pentru psihologi şi profesioniştii din domeniul sănătăţii mintale.

Grof, folosindu-şi bogata experienţă şi înţelepciunea dobândită prin decenii de cercetare, propune noi perspective asupra a ceea ce poate însemna a fi uman. Cartea explorează conceptele de naştere, moarte şi transcendenţă prin prisma experienţelor psihedelice, experienţelor aproape de moarte, precum şi a unor stări de conştiinţă neordinare.

“Naştere, Moarte şi Transcendenţă în Psihoterapie” nu doar oferă o privire inedită asupra acestor stări, ci ridică și întrebări esențiale privind natura conștiinței și rolul terapiei în explorarea și înțelegerea acesteia. Se concentrează asupra modului în care aceste experienţe pot oferi un potenţial terapeutic, evidenţiind posibilitatea vindecării şi transformării prin intermediul lor.

În această a doua ediţie, Grof îşi actualizează teoriile şi prezintă noi studii de caz, explorând în continuare modul în care aceste concepte pot fi integrate în cadrul terapeutic. Aceasta ediție este un instrument indispensabil pentru psihologi și orice alt profesionist în domeniul sănătății mintale care caută să se aprofundeze în dimensiuni mai puțin explorate ale minții umane.

“Dincolo de Raţiune” este, fără îndoială, o lectură obligatorie pentru toţi cei care îşi doresc să înţeleagă psihicul uman în toată complexitatea lui și care sunt gata să se aventureze dincolo de convențiile tradiționale ale psihologiei.