Sari la conținut

Daniel Goleman

Daniel Goleman a crescut în Stockton, California, și a terminat Colegiul Amherst. În timpul doctoratului în psihologie, pe care l-a făcut la Harvard, a fost supervizat de David McClelland.

Timp de 12 ani, Goleman a scris periodic articole de specialitate despre științele comportamentale și științele creierului, pentru The New York Times și a fost, de asemenea, redactor al revistei Psychology Today. Are un premiu pentru întreaga activitate profesională de jurnalist, pe care i l-a oferit Asociația Americană de Psihologie. În anul 1994, a cofondat Asociația Colaborativă pentru Învățare Academică, Socială și Emoțională (CASEL), care are ca scop promovarea învățării sociale, emoționale și academice, pentru a spori șansele la succes ale copiilor în școală și în viață. Goleman este, în prezent, copreședinte al Consorțiului pentru Cercetare în Domeniul Inteligenței Emoționale în Organizații, la Universitatea Rutgers.

Daniel Goleman se numără printre cei mai influenți 10 autori care au scris despre lumea afacerilor, conform Accenture Institute for Strategic Change iar The Wall Street Journal l-a inclus în clasamentul celor mai marcanți zece gânditori preocupați de economie.

Selecție din opere:

  • Inteligența emoțională;
  • Inteligența emoțională în Leadership;
  • Creierul și inteligența emoțională;
  • Inteligența socială;
  • Ce înseamnă să fii un lider bun.

Accesați: Articole de studiu – personalități în psihologie