Calvin S. Hall

Calvin Springer Hall, Jr. (18 ianuarie 1909 – 4 aprilie 1985), cunoscut sub numele de Calvin S. Hall, a fost un psiholog american care a efectuat studii în domeniul analizei și interpretării viselor. El a început realizarea de cercetări sistematice asupra viselor în 1940 și a scris mai multe cărți, printre care A Primer of Freudian Psychology și A Primer of Jungian Psychology, și a dezvoltat sistemul de codificare cantitativă. Cercetările lui Hall asupra temperamentului și a geneticii comportamentale au acum doar o valoare istorică, dar au fost folosite la elaborarea studiilor științifice și a teoriilor de astăzi.

A studiat psihologia mai întâi la Universitatea din Washington, ca student, lucrând cu un binecunoscut behaviorist, Edwin Guthrie. S-a transferat la Universitatea din Berkeley în ultimul său an din cauza opoziției sale față de cursul obligatoriu de pregătire militară de la Washington. La Berkeley a studiat cu profesorul behaviorist, Edward Tolman și a obținut licența în 1930, continuându-și studiile cu Tolman și Robert Tryon și luându-și doctoratul în 1933.

Din 1935 până în 1975, Hall a fost „unul dintre cele mai creativi și mai cunoscuți psihologi din Statele Unite”. El a efectuat cercetări cu privire la moștenirea emoționalității la șobolani și a descoperit că o singură genă dominantă a condus la traumatisme acustice într-o tulpină congenitală a șoarecilor. Prin această lucrare, el a adus contribuții majore la studierea temperamentului și a geneticii comportamentale. Capitolul său din „Handbook of Experimental Psychology” (1951) este considerat „una dintre expunerile fondatoare ale geneticii comportamentale moderne”.

Selecție din opere:

  • A Primer of Jungian Psychology
  • The Meaning of Dreams
  • Compendio De Psicologia Freudiana
  • Dreams, life, and literature

Accesați: Articole de studiu – personalități în psihologie