Tu eşti placebo: Cum să-ţi transformi mintea în materie, făcând-o să conteze – Joe Dispenza

Tu, ca orice fiinţă umană, îţi modelezi creierul şi corpul în funcţie de gândurile pe care le gândeşti, de emoţiile pe care le simţi, de intenţiile pe care le ai şi de stările transcendentale pe care le experimentezi.

Schimbând starea ta internă poţi schimba realitatea ta externă.

Propriile tale gânduri, emoţii şi credinţe sunt cele care generează lanţul de evenimente fiziologice din corpul tău.

Atitudinea are o influenţă mai mare asupra longevităţii decât tensiunea arterială, nivelul cortizonului, fumatul, greutatea corporală sau nivelul exerciţiilor fizice.

Boala Parkinson este o tulburare neurologică marcată de degenerarea graduală a celulelor nervoase din porţiunea mezencefalului, denumită ganglionii bazali, care controlează mişcările corpului. La persoanaele care suferă de această boală cumplită, creierul nu produce suficientă dopamină, un neurotransmiţător de care ganglionii bazali au nevoie pentru a funcţiona corespunzător. Printre simptomele timpurii ale bolii Parkinson, care în prezent este considerată incurabilă, se numără problemele motorii, cum ar fi rigiditatea musculară, tremorul şi schimbări ale tiparelor posturii şi vorbirii care predomină asupra controlului voluntar.

Majoritatea comportamentelor automate pe care le provoacă amorsarea sunt produse de programarea inconştientă sau subconştientă care, în cea mai mare parte, se petrece în culisele conştientizării noastre. Prin urmare, suntem noi, oare, amorsaţi să ne comportăm inconştient cât e ziua de lungă?

Ceea ce suntem condiţionaţi să credem despre noi înşine şi ceea ce suntem programaţi să credem că gândesc alţi oameni despre noi ne afectează performanţele, inclusiv gradul de succes pe care îl avem. Acelaşi lucru se întâmplă cu substanţele placebo: ceea ce suntem condiţionaţi să credem că se va întâmpla când luăm o pastilă şi ceea ce credem că toată lumea din jurul nostru (inclusiv doctorii noştri) se aşteaptă că se va întâmpla când procedăm astfel, afectează modul în care organismul nostru reacţionează la pastila respectivă.

95% din cine eşti până la vârsta de 35 de ani este un set de comportamente memorate, competenţe, reacţii emoţionale, credinţe, percepţii şi atitudini, care funcţionează ca un program computerizat automat la nivel subconştient.

Efectul placebo este creat din trei elemente – condiţionare, aşteptare şi semnificaţie.

Gândurile şi senzaţiile tale provin din amintirile tale trecute. Dacă gândeşti şi simţi într-un anumit mod, începi să creezi o atitudine. O atitudine este un ciclu de gânduri şi senzaţii pe termen scurt, experimentate iar şi iar. Atitudinile sunt stări de a fi prescurtate. Dacă reuneşti o serie de atitudini, creezi o credinţă. Credinţele sunt stări de a fi mai prelungi şi au tendința de a deveni subconştiente. Când adaugi credinţe, creezi o percepţie. Percepţiile tale au în întregime de-a face cu alegerile pe care le faci, comportamentele pe care le manifeşti, relaţiile pe care le alegi şi realităţile pe care le creezi.

Reacţia placebo se referă la vindecarea doar prin puterea gândului. Cu toate acestea, gândul în sine este o emoţie nemanifestată. Odată ce îmbrăţişăm acel gând din punct de vedere emoţional, el începe să devină real, şi, astfel, este latent, aşteptând să fie făcut cunoscut pornind din necunoscut. Pe măsură ce introducem un gând într-o experienţă şi apoi în înţelepciune, evoluăm ca fiinţe umane. Când te uiţi în oglindă, îţi vezi reflexia şi ştii că persoana pe  care o vezi este acel tu fizic. Dar cum să văd pe adevăratul sine, egoul şi sufletul? Viaţa ta este o imagine în oglindă a minţii tale, a conştiinţei tale şi a persoanei care eşti cu adevărat.

Descriere CIP a Bibliotecii Naționale a României: Dispenza, Joe; Tu eşti placebo: Cum să-ţi transformi mintea în materie, făcând-o să conteze / Joe Dispenza; trad.: Nicolau Teodora. – Bucureşti: Act şi Politon, 2015

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi