Sursa. Deschide-ți mintea, schimbă-ți viața – Tara Swart

Tara Swart este convinsa ca toți avem puterea de a trăi viețile pe care ni le dorim. Acest lucru este posibil deoarece lucrurile la care aspirăm – sănătatea, fericirea, bogăția, dragostea – nu sunt determinate de forțe misterioase, ci de abilitatea noastră de a gândi, de a simți și de a acționa. Cu alte cuvinte, de creierul nostru.

Creierul tău are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre aceștia fiind pregătit să poarte răspunsurile tale către lumea înconjurătoare. Dar oare mintea ta se concentrează pe cele mai profunde dorințe și valori proprii sau funcționează pe pilot automat?

Sursa este ceva incredibil, complex şi complicat, fiind reprezentată de întregul nostru creier – nu cuprinde doar cortexul şi capacitatea noastră de planificare şi de luare a deciziilor pe baza informaţiilor primite. Adevărata putere a creierului nostru constă în capacitatea de a îmbina ceea ce credem cu ceea ce simţim – cortexul şi sistemul limbic -, cu ceea ce ne spune instinctul şi cu ceea ce percepem cu întregul corp. Astfel, avem parte de o experienţă de viaţă pe care ne-o asumăm în totalitate; avem încredere deplină în capacitatea noastră de a trece peste orice situaţie, fiind sută la sută implicaţi.

Descriere CIP a Bibliotecii Naţionale a României: Sursa. Deschide-ți mintea, schimbă-ți viața. Autor: Tara Swart. București, Editura Publica, 2020

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi