Sari la conținut

Studiu clinic controlat pentru testarea eficienței unui program de intervenție terapeutică livrat online cu asistență psihologică (ICBT)

pax - ptsd

Poți testa programul 𝗣𝗔𝗫- 𝗣𝗧𝗦𝗗 și beneficia de evaluare psihologică și psihoterapie gratuită în următoarele condiții:

  • dacă ai fost diagnosticat ci o formă gravă de Covid-19 care ți-a pus viața în pericol;
  • ai fost martor la îmbolnăvirea bruscă și/sau decesul unei persoane apropiate ca urmare a COVID-19;

  • te confrunți cu reacții emoționale puternice asociate acestei traume. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul atașat în baza căruia vom verifica eligibilitatea ta pentru acest program și te vom contacta.

    Distribuie acest mesaj unei persoane care ar avea nevoie de el.

    https://forms.gle/2uqTZwHEdJX3YdHx8

Vă invităm să participați la un proiect de cercetare organizat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca cu sprijinul Asociaţiei de Consiliere şi Psihoterapie Online din România. Proiectul de cercetare este intitulat: Studiu clinic controlat pentru testarea eficienței unui program de intervenție terapeutică livrat online cu asistență psihologică (ICBT) fiind coordonat de către Prof. Univ. dr. Mircea Miclea, fiind parte a lucrării de doctorat a Drd. Ioana Laura Dumbravă.

Acest proiect este adresat tuturor persoanelor care au fost implicate direct sau ca martori într-un eveniment traumatic iar în prezent se confruntă cu dificultăți și reacții asociate acestui eveniment traumatic. 

Obiectivul principal este identificarea și evaluarea reacțiilor asociate traumei, ulterior participanții beneficiind de intervenție psihologică personalizată pentru dificultățile identificate. Persoanele interesate vor beneficia gratuit de evaluarea specifică reacțiilor la traumă și vor primii un rezultat al evaluării. Persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea beneficia de programul de intervenție gratuit. Programul psihoterapeutic este oferit ca parte din studiu și va fi disponibil pentru peroanele care realizează partea de evaluare și sunt considerați eligibili pentru a participa la studiu.

Datele colectate din prezenta cercetare vor fi tratate confidenţial, în conformitate cu prevederile GDPR european, iar singurele date colectate vor fi mai exact adresa de email, vârsta, studiile urmate și genul, celelalte date colectate rezultând doar din rezultatele testelor psihologice. De asemenea, datele colectate/rezultate în urma aplicării testelor psihologice sunt considerate documente confidențiale în raport cu prevederile legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică. Conform Regulamentului general privind protecţia datelor, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor și dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Datele colectate vor fi păstrate pe servere securizate de către dezvoltatorii testelor psihologice, într-un cont personalizat, la acesta având acces doar membrii echipei de cercetare.

În conformitate cu drepturile dumneavoastră de beneficiar al serviciilor oferite prin acest proiect, aveţi posibilitatea să puneţi întrebări/cereți informații în legătură cu orice aspecte legate de prezentul studiu. Așadar, dacă aveți întrebări referitoare la prezenta cercetare, vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail: ioanadumbrava@psychology.ro sau studiupaxptsd@gmail.com.

Vă mulțumim!

Link studiu: https://forms.gle/2uqTZwHEdJX3YdHx8

23 mai 2022