SPRINT

Dr. Jonathan R.T. Davidson, cu privire la SPRINT:

„SPRINT servește ca o măsurare a severității simptomelor PTSD în cazul persoanelor care au supraviețuit unei traume grave. Chiar dacă nu îndeplinesc criteriile de diagnostic PTSD, scala poate oferi un indiciu despre cât de gravă este problema pe care o reprezintă aceste simptome. Scala poate fi furnizată oricând după eveniment și itemii sunt, de obicei, evaluați, pentru săptămâna precedentă. În raportul original (Connor KM, Davidson JRT Int Clin Psychopharmacology 2001; 16:279-284), prezintă un scor de 18 puncte sau mai mare corespunde unei boli grave sau considerabile, în timp ce un scor de 17 puncte corespunde unor simptome moderate de PTSD. Scorurile în jur de 10 puncte corespund simptomelor ușoare și scorurile de 6 puncte sau mai mici indică simptome minime sau deloc.

În sensul stabilirii unui diagnostic, dacă presupunem o frecvență de 20% de PTSD la populație, atunci un scor limită de 14 puncte sau mai mare s-a descoperit că are o precizie de 95% de a descoperi PTSD și o exactitate de 96% pentru a exclude diagnosticul, cu o acuratețe generală de 96% de atribuire corectă. La o populație cu valori PTSD mai mari de 20%, pragul limită poate fi mai jos, așa cum este descris în detaliu de Connor și Davidson (2001).

Pentru o evaluare comprehensivă a diagnosticului, se recomandă și o evaluare clinică în situațiile unde PTSD este o posibilitate.