Salut cititori ai Monitorului Psihologiei!

Am revenit după o pauză neanunțată și am simțit nevoia să vă adresez câteva cuvinte în legătură cu această absență. În ultimele săptămâni, poate ați observat un gol în articolele publicate, în postările pe rețele sociale sau în răspunsurile la mesajele voastre. Nu a fost o neglijare intenționată, ci o necesitate personală.

Am avut un concediu în care am pus pe pauză toate notificările. Da, am lăsat în plan secund site-ul, rețelele sociale și chiar și comunicarea directă. S-a creat un spațiu, o tăcere, în care am reflectat la ceea ce este cu adevărat important pentru mine. Într-o lume în care suntem asaltați de informații, de datorii, de responsabilități și de cerințe, uneori uităm să ne întrebăm: „Ce vreau cu adevărat?”, „Ce îmi doresc pentru mine?”, „Ce nevoie profundă am în acest moment?”. A fost o perioadă de introspecție, de reevaluare și de reînnoire.

Pentru ce muncesc? E o întrebare pe care mulți dintre noi ne-o punem, dar rareori ne acordăm timpul să medităm cu adevărat la răspuns. Obiectivele noastre se pot pierde, se pot estompa sau chiar se pot schimba fără ca noi să ne dăm seama. Munca mea aici, la Monitorul Psihologiei, nu este doar despre a scrie articole sau a răspunde la mesaje. Este despre a aduce valoare, a informa, a inspira și a contribui la dezvoltarea personală și profesională atât a mea cât și a fiecărui cititor.

Prin această pauză, mi-am dat seama de ce este esențial să ne oferim momente de retras, de reconectare cu esența noastră. Este momentul în care ne reamintim cine suntem, ce ne motivează și ce direcție dorim să urmăm. Această reconectare ne permite să ne realiniem, să regăsim pasiunea și să ne reînnoim energia.

Vă încurajez să vă oferiți și voi aceste momente. Nu este nevoie de o lună sau de un an. Câteva zile, o oră, sau chiar câteva minute în fiecare zi pot face diferența. În acele momente, opriți notificările, ieșiți din zona de confort și fiți cu voi înșivă. Ascultați-vă inima, respirați adânc și reamintiți-vă ce vă face să simțiți că trăiți cu adevărat.

Mulțumesc pentru înțelegere și pentru sprijinul continuu. Această pauză a adus noi perspective și idei pe care le veți descoperi treptat.

Cu drag,
Țîrloiu Constantin-Adrian