Românii la psiholog – Iuliana Alexa
A fi părinte, spunea Sigmund Freud, este una dintre „meseriile imposibile“.
„Conflictul“ în sensul general al tensiunii dintre două fiinţe aflate într-o relaţie începe chiar de la naştere.
A avea momente de tristeţe e normal, a schimba totul din cauza tristeţii nu e normal.
Gradul de maturizare e diferit pentru fiecare, însă până la adolescenţă este recomandat ca un copil să aibă un anturaj de o vârstă apropiată lui.
Cum nu poți să cunoști toată lumea dintr-o dată, începi cu părinții. Ei sunt primul tău contact cu cei din jur, sunt echivalentul unei prime impresii. O primă impresie bună e tot timpul încurajatoare, nu?
Dorința sexuală este mai curând rezultatul comunicării și interacțiunii în cuplu. Comunicare, verbală și non-verbală. Din această perspectivă, dorința sexuală nu aparține unui individ, ci este un bun comun al unui cuplu.
Căsătoria se bazează pe un angajament consimțit și pe o legătură pe termen lung, care merge dincolo de satisfacția momentană a unei nevoi sau de întâlnirea erotică pe termen scurt. Căsătoria este, de fapt, un destin comun.
Dar încercările sunt șansa noastră spre maturizare! Ele ascund multe căi spre soluție și oportunități de schimbare pozitivă, neexplorate suficient.
Fericirea nu e ceva care ți se întâmplă, ci este un mușchi pe care, dacă nu-l folosești, se atrofiază.
Din păcate, în viața de zi cu zi, acționăm de prea multe ori din obișnuință sau ca reacție la un anumit stimul exterior, fără să știm de fapt de ce o facem.
Copiii sunt partea noastră de eternitate, trebuie să fim echilibrați pentru ei. Apoi e relația armonioasă care devine cuplu. Să privim în jurul nostru. La nivel mondial un cuplu din patru se separă pentru că nu știu să comunice. Apoi, este profesia. Există multă violență la lucru în ziua de azi.
Inteligența fără iubire este rece, iar emoția fără inteligență este naivă.
Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi