Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Gloria dezvoltării umane nu este dată de capacitatea noastră de a gândi și a analiza, deși aceasta este trăsătura care ne deosebește de animale. Intelectul, ca și instinctul, reprezintă numai un punct pe acest drum. Destinul nostru ultim este să ne reconectăm la Ființa noastră esențială și să ne exprimăm realitatea divină, extraordinară, în lumea fizică, clipă de clipă.

Durerea pe care o creați acum este întotdeauna o formă de neacceptare, de rezistență inconștientă la ceea ce există. La nivelul gândului, rezistența este o formă de a judeca. La nivel emoțional, este o formă de negativism. Intensitatea durerii depinde de gradul de rezistență la momentul precedent, care, la rândul său, depinde de gradul în care vă identificați cu mintea. Cu alte cuvinte, cu cât vă identificați mai mult cu mintea, cu atât veți suferi mai mult. Sau putem spune și așa: cu cât sunteți mai capabil să respectați și să acceptați clipa de Acum, cu atât veți fi mai liber de suferință și durere  – și de mintea egocentrică.

În momentul în care încetează critica, prin acceptarea realității existente, ne eliberăm de minte, facem loc iubirii, bucuriei, păcii.

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi