Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri – Charles Duhigg

Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri – Charles Duhigg

Această carte conține un cadru conceptual de înțelegere a modului în care funcționează deprinderile și un ghid pe baza căruia să se experimenteze modul în care ele se pot schimba.

Unele deprinderi pot fi ușor analizate și influențate. Altele sunt mai complexe și mai încăpățânate, necesitând un studiu prelungit. Iar în cazul altora, schimbarea este un proces care nu se încheie pe deplin niciodată.

Dar asta nu înseamnă că nu poate să aibă loc. Fiecare capitol din carte explică un aspect diferit al motivelor pentru care există deprinderile și al modului în care funcționează ele.

Deprinderile iau naștere deoarece creierul caută în permanență modalități de economisire a efortului pe care-l depune. Lăsat să acționeze în virtutea propriilor sale mecanisme, creierul va încerca să transforme aproape orice rutină într-o deprindere, deoarece deprinderile permit minții noastre să se relaxeze mai frecvent.

Schimbarea poate să nu fie rapidă și nu este întotdeauna facilă. Dar în timp și cu efort, aproape orice deprindere poate fi modelată.

Anul apariției: 2016

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi

Informațiile prezentate au scop informativ