Sari la conținut

Putere și sânge. O aventură indiană – Aurora Liiceanu

Aurora Liiceanu face o incursiune în istoria Imperiului Mogul, în care conducători luminați, prinți însetați de faimă și femei seducătoare sunt protagoniștii unor fascinante povești de iubire și ură, loialitate și trădare.

Viaţa Mehrunnissei a fost o luptă între putere şi sânge, între pofta de putere, cu toate avantajele ei, şi glasul sângelui, al ataşamentului dat de legăturile foarte apropiate, de familie, dar şi de frica de a-şi pierde puterea. Faţă de familie exista o bipolaritate, apelai la sprijinul ei, dar în acelaşi timp rudele, dornice de putere, tentate de putere odată ce erau în prejma ei, deveneau duşmani şi atunci sângele nu mai conta. Pe cel care dorea tronul tău, chiar dacă era fiu sau frate sau soră, fie îl orbeai – iar acesta era considerat un gest de milă, un fel de iertare parţială, pentru că nu-i luai viaţa, ci doar îl îndepărtai de la pretenţia de a avea putere -, fie, când câştigai bătălia, îl executai fără milă.

Descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României: Putere și sânge. O aventură indiană / Aurora Liiceanu – Iași, Editura Polirom, 2018

Te invit să citești mai multe despre această carte pe https://www.libris.ro/