Nimic de pierdut. Totul de castigat – Ryan Blair

Nimic de pierdut. Totul de castigat – Ryan Blair

Nu imprejurarile sunt cele care ne definesc. Oricare ar fi situatia in care v-ati putea gasi, e foarte usor s-o lasati sa se transforme in lentilele prin intermediul carora va definiti. Totusi, sunteti mai puternici decat circumstantele cu care va confruntati, oricare ar fi acestea. Amintiti-va ca potentialul, insotit de mentalitatea corespunzatoare, este singura putere de care dispuneti intotdeauna iar atitudinea care m-a propulsat pe mine a venit din gandul ca nu am nimic de pierdut.

In primul rand, trebuie sa stabiliti daca sunteti sau nu intr-o situatie de tipul nimic-de-pierdut. Raspundeti la intrebarile: Merg in fiecare zi la serviciu cu temerea ca imi pierd slujba? Daca trebuie sa intrati in biroul sefului dumneavoastra chiar acum, pentru a cere un concediu, ati putea s-o faceti? Ii fentati mereu pe recuperatorii de credite? Traiti cumva de la un salariu la altul? Va simtiti ca si cum v-ati sacrifica cele mai bune succese ale dumneavoastra pentru ca altcineva sa se laude cu ele?

Cand simti ca ai dat gres cu ceva, intreaba-te:

  • De ce s-a intamplat asta?

  • Cum as fi putut proceda altfel?

  • Cum pot s-o fac mai bine data viitoare?

  • Ce schimbari ar trebui sa operez la nivelul strategiilor mele?

  • Ce pot sa fac pentru a-mi imbunatati planificarea si pregatirea?

Singurele diferente dintre tine, cel de acum, si cel care vei fi peste un an constau in oamenii pe care ii vei cunoaste si lucrurile pe care le vei fi invatat.

Nu detinem controlul asupra imprejurarilor. nu suntem stapanii asteptarilor avute de ceilalti oameni. Cineva va crede intotdeauna ca i-ai facut rau. Insa, indiferent de asta, te straduiesti oricum sa-ti respecti promisiunile.

Nu lasati frica sa va opreasca din a face un lucru pentru care va simtiti nascuti!