Monştri invizibili – Chuck Palahniuk

Monştri invizibili – Chuck Palahniuk

Fragment

-Ideea mea, zice Brandy, e că nu poţi evita lumea şi nu eşti răspunzătoare de cum arăţi, dacă eşti frumoasă foc sau urâtă ca curu’. Nu eşti răspunzătoare de ce simţi sau ce spui sau cum te comporţi sau orice faci. Nu poţi controla nimic, zice Brandy.

La fel cum un compact disc nu e răspunzător de ce-i înregistrat pe el, aşa eşti şi tu. Eşti liberă să acţionezi la fel ca un computer programat. Eşti unică la fel ca o bancnotă de un dolar.

-Nu există nici un tu real în tine, zice. Până şi corpul tău fizic, toate celulele tale vor fi înlocuite în următorii opt ani.

Piele, oase, sânge şi organe se transplantează de la o persoană la alta. Până şi ceea ce e deja înăuntrul tău, coloniile de microbi şi bacterii care-ţi mănâncă mâncarea în locul tău, fără ele ai muri. Nimic din tine nu e întru totul al tău. Totul în tine e moştenire.

-Relaxează-te, zice Brandy. Orice ai gândi, gândesc un milion de alţi oameni. Orice faci, fac şi ei, şi nimic din tine nu e răspunzător. Totul e un efort comun.

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României: Monştri invizibili / Chuck Palahniuk; trad. engl şi note de Mircea Pricăjan. – Iaşi: Polirom, 2007

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi