Minutul de lectură: soțul ideal

– Domnule psiholog, radioascultătoarele ne întreabă cum își pot găsi soțul ideal.

– Ca să știm ce căutăm, vom defini mai întâi soțul ideal. Nu e o larvă, ci trăiește din banii proprii. Are simțul umorului, nu față de mort. Face duș, folosește spray, e sportiv, energic, n-are burtă de nesimțit și nu doarme toată sâmbăta. Îi place aventura, a realizat ceva la viața lui. Doamnelor, niciodată soțul ideal nu cere de mâncare, ci gătește cu voi. Și nici nu se opune să vă întâlniți cu prietenele!

– Cum procedăm dacă-l găsim? Îl cerem în căsătorie?

– Da! Să nu așteptați ca soții ideali să vă ceară de neveste. Cereți-i voi! Cu verighete, romantism. S-au dus timpurile în care femeile așteptau pețitori, suntem în secolul supervitezei. Dacă dați de bărbați ideali, închideți-i în căsătorii până nu vi-i iau altele!

– Dacă refuză, femeile vor fi disperate, deprimate…

– Doamnă, nu-i nimic! Și femeile sunt oameni. Dacă sunt oameni, au rațiune. Și, dacă au rațiune, își dau seama că într-o relație cele mai de preț ingrediente sunt emoțiile pozitive. Or, un refuz al cererii în căsătorie le aduce emoții negative. Când vin emoțiile negative, ca o avalanșă, trebuie să părăsească zona contaminată. Să nu se uite înapoi la cei care le-au refuzat. Să caute alți soți ideali, care să le ofere emoții pozitive. Sunt miliarde de bărbați în lume!

Sursa: Regina nebunilor. Autor: Camelia Popa