Minutul de lectură: ce este iubirea?

– Ce este iubirea, domnule psiholog?

– Să nu așteptați de la mine rețete miraculoase, telenovele sau povești cu Feți-Frumoși! Nici bomboane umplute cu sex, fiindcă mă întristez. Am iubit o singură persoană la viața mea, complet, total, aproape inuman. Pe soția mea. Dar m-a lăsat la greu și a fugit cu altul. Acum sunt singur, însă am studiat științific iubirea!

– Îmi pare rău pentru drama dumneavoastră. Ce-ați aflat din studii?

– Am descoperit strategii de căutare a iubirii, comune pentru toate rasele globului. Când pleacă să-și vâneze iubirea, sălbaticii din jungla amazoniană, arabii, est-europenii, germanii, chinezii ș.a. se transformă. Devin persoane plăcute, tenace și îndrăznețe. Găsesc iubirea și se aruncă în valurile ei, nu țin cont de nimic. Nu așteaptă în gări trenuri care vor veni nicicând, ci trăiesc la amplitudine maximă.

– Ceea ce nu trăim, nici c-o să mai trăim! Trăiți-vă iubirea! Te iubesc, Giorgio, dar tu știi asta! Viața e prea scurtă ca să nu ne iubim…

– Adevărat: viața e prea scurtă să strângem averi ca niște furnici. Încăpem doar cu câteva țoale în coșciugul cu capac. În viață trebuie să iubim, iar iubirea naște fluturi și flori. Poate nu flori, copiii din flori sunt nedoriți… Hai să nu mai bat câmpii după floricele pe câmpii! Pentru mine, o femeie care nu mă stimulează intelectual e vax albina. Ca s-o iubesc, trebuie să aibă neuroni. Hrăniți-vă și voi iubirile cu neuroni!

Sursa: Regina nebunilor. Autor: Camelia Popa