Minutul de inspirație: vizualizare

Așează-te într-o poziție confortabilă, cu tălpile pe podea. Observați cum simțiți podeaua sub picioare. Rotiți-vă umerii pentru a-i relaxa. Observați-vă respirația, inspirând și expirând. Pe măsură ce trageți aer în piept, închipuiți-vă că inspirați claritate și aer curat. Pe măsură ce răsuflați, imaginați-vă că expirați toate preocupările și motivele de îngrijorare. Continuați să respirați atent în acest fel.

Acum închipuiți-vă că vă plimbați pe stradă într-o zi însorită. Uitați-vă în jur și observați cum arată strada și cum vă simțiți în timp ce mergeți de-a lungul ei. Într-o clipă vă veți întâlni cu cineva care vine din cealaltă direcție. Această persoană veți fi voi înșivă în viitor, sinele vostru viitor. Voi, în varianta din viitor, vă trăiți visul de a fi liber. În timp ce mergeți, vedeți de la distanță cum se apropie acea persoană, închipuirea voastră din viitor. Când vă intersectați, salutați. Observați cum sunteți salutat înapoi. Uitați-vă bine la această persoană. Ce observați? Cum vă face să vă simțiți? Vreți să o întrebați ceva anume? Daca da, puneți acum acea întrebare și ascultați atent răspunsul.

Acum luați-vă revedere de la această persoană și mulțumiți-i pentru că s-a întâlnit cu dumneavoastră astăzi, în acel loc.

Acordați-vă câteva momente pentru a reveni în prezent, începând cu a vă concentra din nou asupra felului în care stați. Apoi, mișcați din degetele de la picioare și cele de la mâini. Și, în cele din urmă, vă veți simți pe deplin relaxați, revigorați și prezenți. Notați ce vreți să vă amintiți din vizualizare în timp ce încheiați procesul.

Sursa: Coaching pentru performanță. Autor: Sir John Whitmore