Sari la conținut

Minutul de inspirație: trucuri pentru folosirea mai eficientă a minţii

Amintiţi-vă mereu că dacă vă gândiţi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. În schimb, contrariul e tot atât de adevărat.

Sunteţi ceea ce gândiţi că sunteţi. Dacă vă gândiţi că sunteţi făcut pentru a fi nefericit, veţi fi nenorocit, dacă vă gândiţi tot timpul că sunteţi bolnav, veţi deveni bolnav. Dacă vă simţiţi neadaptat, veţi da greş peste tot.

Rolul principal al subconștientului vostru este de a ocroti integritatea subconștientului vostru, ca să nu fie copleșit de impresii false sau eronate. Dar – atenție! – conștientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizați cele care vă aparțin în mod exclusiv. Se întâmplă de multe ori ca acele convingeri pe care noi le întreţinem să provină din copilăria noastră, perioadă în care eram supuşi poruncilor celor care vegheau asupra educaţiei şi instruirii noastre. Nu se pune problema aici de a judeca pertinenţa acestor convingeri sau de a blama pe cineva. Ca adult e normal să apreciaţi importanţa acestor convingeri şi să vă întrebaţi dacă ele corespund căutărilor voastre, dorinţelor voastre. Anumite convingeri sunt fundamentale şi valabilitatea lor e neîndoielnică, dar aceasta nu implică şi faptul de a merge orbeşte pe urmele celor ce ne-au precedat, dacă simţim că acele convingeri nu ni se potrivesc. Convingerile care nu sunt susţinute de o credinţă adâncă nu sunt bune de nimic; ele pot chiar să vă împiedice să vă manifestaţi potenţialul la maximum.

Sursa: Puterea gândului. Autor: Milton Cameron