Meditații creative. Metafora transfiguratoare și conștiința extinsă – Iolanda Mitrofan

Meditații creative. Metafora transfiguratoare și conștiința extinsă – Iolanda Mitrofan

Ești stăpânul și slujitorul lor deopotrivă, ești scenaristul, regizorul și actorul lor, lasă să se întâmple în fiecare clipă a vieții tale mirarea continuă de a fi prezent.

Tăcerea. Imaginează-ţi-o ca fiind spaţiul dintre noi… Ce formă are? Ce adâncime? Ce consistenţă? Pare o pâclă deasă şi apăsătoare ori e o ceaţă uşoară, irizând transparenţe pe alocuri? E început ori sfârşit de senzaţii? E o promisiune mereu înnoită ori o împlinire fără sfârşit? E geamănă somnului tău sau stării de veghe? E-n tine ca şi în afara ta? E numai în tine sau numai în afară? O conţii sau ea te conţine pe tine? De unde vine şi-ncotro se duce? Explorează-te şi las-o să se întâmple …

Îndrăgosteşte-te de ceva sau de cineva care nu-ţi aparţine – un fir de iarbă, o sămânţă, o plantă, un copac, un nor, o piatră, o apă, un munte, o plajă, un sunet, o mireasmă, o fiinţă. Aşează-te lin şi alege-ţi ,,obiectul iubirii”. O poţi face în orice clipă. Explorează-l şi descoperă tot ceea ce te atrage. Călătoreşte în interiorul lui, observă, identifică, separă şi unifică, reaşează lin, delicat, apoi restructurează, transfigurează.

Noi locuim și împărtășim spațiul aceleiași lumi și suntem simultan lumea.

Doar perspectivele proprii ne pot face să ne simțim diferiți, pentru că gustul bucuriei și al suferinței îl experimentăm doar pe cont propriu.

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi