Lucrul cu desenul în psihoterapie – 25 ianuarie 2019

Clinica Aquamarin te invită la un proces de descoperire a personalității cuiva, cu ajutorul desenului pe care acesta l-a realizat. Și tu poți deveni, astfel, un fin psiholog.

Desenul liber sau tematic constituie o cale de evaluare a personalității persoanei, a problemelor sale emoționale, precum și a relațiilor sale cu familia, a traumelor pe care eventual le-a suferit, a nivelului de anxietate existențială, a capacităților și dificultăților de a se adapta la mediul social.

Mecanismul psihologic prin care conflicte inconștiente nerezolvate, probleme incomunicabile, atitudini și sentimente față de persoane importante din viața sa, frustrări și anxietăti, blocaje și suferințe reprimate sunt devoalate – îl constituie proiecția.

Valoarea terapiei prin desen este nu numai diagnostică, ci și educațional terapeutică. Pacientul învață astfel să-și comunice mai adecvat și în mod spontan sentimentele, dorințele, să-și conștientizeze mai clar pozițiile, atitudinile. Și să-i înțeleagă mai bine pe cei cu care intră în contact. Efectul constă într-o mai bună socializare și maturizare emoțională.

Culorile alese, tipul de instrument pentru desen, modul în care desenează, suprafața ocupată pentru a se exprima, toate acestea sunt detalii foarte importante pentru cunoașterea persoanei. Cunoștințele acumulate pot fi folosite și pentru evaluare.

Coordonator: Irina Dracea, psiholog, psihoterapeut cu drept de liberă practică în psihoterapie analitică, atestat de Colegiul Psihologilor din România.

Participanți: Sunt invitați să participe psihologi, asistenți sociali, medici, psihoterapeuți și absolvenți ai facultăților conexe (psihopedagogie, sociologie), studenți și orice persoane interesate de dezvoltare personală.

Data: 25 ianuarie 2019, 17:00-20:00.

La sfârșitul workshop-ului se acordă diplomă de participare.

Locația: Clinica Aquamarin din București, sector 3.

Informații și înscrieri: contact@aquamarin.ro

Telefon: 0745./33.474 ; 0724/222.522

http://www.aquamarin.ro/