Jimmy Savile: A British Horror Story (2022)

Filmul “Jimmy Savile: A British Horror Story” este un documentar care explorează viața și cariera lui Jimmy Savile, un prezentator de televiziune și radio britanic care a fost dezvăluit că a comis abuzuri sexuale împotriva copiilor și adulților timp de decenii.

Savile a fost unul dintre cei mai faimoși prezentatori de televiziune din Marea Britanie în anii 1970 și 1980 și era iubit de mulți oameni pentru carisma sa. Cu toate acestea, după moartea sa în 2011, s-au făcut dezvăluiri că a comis abuzuri sexuale împotriva a sute de persoane, inclusiv copii, timp de peste 50 de ani, profitând de poziția sa în industria media și în caritate.

Acest documentar explorează aceste dezvăluiri și încearcă să ofere o înțelegere mai profundă a modului în care Savile a putut să comită aceste infracțiuni timp de atât de mult timp fără să fie prins. Filmul arată interviuri cu victimele lui Savile, cu membri ai familiei sale și cu alte persoane care l-au cunoscut. De asemenea, documentarul examinează cultura din Marea Britanie din anii 1970 și 1980 și modul în care aceasta a permis acest tip de comportament abuziv să prospere.

AccesațiFilme care ne plac