Influența limbajului pozitiv – George R. Walter

Influența limbajului pozitiv – George R. Walter

Ori de câte ori încercaţi să motivaţi pe cineva să facă ceea ce vreţi, concentraţi-vă asupra posibilului rezultat dorit, nu asupra celui negativ. Spuneţi-le oamenilor ce vreţi să faceţi pentru ei, nu ceea ce n-ați vrea să le faceţi.

Foarte puţine lucruri dintre cele pe care vreţi să le realizaţi sunt chiar „imposibile”. Desigur, pot fi dificile, solicitante, provocatoare, nerealizate până la momentul respectiv – dar nu imposibile.

Primul pas în utilizarea unui limbaj pozitiv este să deveniţi conştient de obiceiurile dumneavoastră negative, să vă daţi seama imediat când aţi folosit o expresie nepotrivită.

Există două motive importante pentru a vă acorda încredere ori de câte ori sunteţi mândru de propriile realizări: alţii vă respectă pentru asta şi o meritaţi şi veţi avea avantaje de pe urma acestui lucru.

Un om care foloseşte un limbaj pozitiv nu este rece şi nici nu foloseşte un stil de comunicare mecanic. Este o persoană care renunţă la vorbăria inutilă, spune ceea ce are de spus şi merge mai departe.

Există o mare diferenţă între a îmbărbăta cu răbdare un prieten aflat la necaz şi a pune o întrebare sau a sublinia un lucru într-o conversaţie de afaceri. Un om cu un limbaj pozitiv este flexibil şi foloseşte un stil de comunicare adecvat situaţiei.

Anul apariției: 2008

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi