Incubatorul de povești colorate: atelier de creaţie pentru scriitori şi ilustratori (ediția a II-a)

Incubatorul de povești colorate: atelier de creaţie pentru scriitori şi ilustratori (ediția a II-a)

București, 12 decembrie 2019 Incubatorul de povești colorate este locul unde se întâlnesc oameni pasionați de literatură. Atelierul de creație va avea loc pe 14-16 februarie 2020, la Muzeul Național al Literaturii Române (București). Invitata de anul acesta este îndrăgita autoare de literatură pentru copii, Nadine Brun-Cosme, premiată în întreaga lume și cunoscută în România prin seria “Lupul cel Mare și Lupul cel Mic”, publicată de editura Cartea Copiilor.

Pentru a doua ediție a Incubatorului de povești colorate, organizatorii (Asociația Cu Alte Cuvinte și Mișcarea Citim Împreună România) au pregătit un atelier de creație de trei zile și un concurs adresat scriitorilor și ilustratorilor de literatură pentru copii.

Care este cartea ta ilustrată preferată? Ce carte cu imagini minunate te-a purtat într-o călătorie atât de emoționantă și de profundă încât, atunci când ai terminat-o de citit și de contemplat, te-ai întrebat uluit: “Cum au reușit scriitorul și ilustratorul să creeze ceva atât de semnificativ cu atât de puțin?”

Dacă vrei să creezi alături de noi o carte pentru copii de vârstă preșcolară, te așteptăm, indiferent dacă ai mai publicat sau nu, la Incubatorul de povești colorate, în limita celor 20 de locuri disponible!

În urma atelierului, un scriitor si un ilustrator vor obținedouă premiiîn valoare de 5000 RON. Cartea rezultată va fi publicată de editura Cartea Copiilor în 1000 de exemplare și distribuită în gradinițele din rețeaua OvidiuRo, în cadrul proiectului de alfabetizare a copiilor din mediile rurale, Grădibiblioteci.

Te invităm să descoperi toate etapele Incubatorului pe site-ul incubatordepovesti.org și să ne trimiți candidatura, folosind acest formular, până la data de 30 decembrie.

Echipa noastră îi felicită pe alumnii Incubatorului care au creat cărți ilustrate pentru copii în 2019. Ne-am bucurat cu toții de aceste povești și așteptăm cu nerăbdare roadele anului 2020!

Cine suntem?

Organizatori: Asociația Cu Alte Cuvinte și Mișcarea Citim Împreună România (reprezentată de Brandi Bates)

Parteneri: Editura Cartea Copiilor, Asociația OvidiuRo, Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Română (ANPRO), Muzeul Național al Literaturii Române

Parteneri media: Radio România Cultural 

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru informații suplimentare:

E-mail: incubator.povesti@gmail.com

Website: incubatordepovesti.org