Hipnoza pentru începători – Dylan Morgan

Hipnoza pentru începători – Dylan Morgan

Cuvintele pot declanșa imagini în mintea dumneavoastră. Nu aveți decât să vă gândiți că citiți un roman și să vă amintiți imaginile care vă trec prin minte în tot acest timp.

Cuvintele pot conduce la imagini mentale, durează ceva timp ca ele să apară, timpul apariției și felul lor variază de la om la om.

Dacă vă gândiți atent la viața dumneavoastră, s-ar putea să descoperiți că sunt nenumărate legături automate sau directe pe care vă e greu să le modificați. Dacă obișnuiți să faceți un duș înainte de a pleca la serviciu/ dacă citiți un ziar dimineața, ia vedeți cum vă simțiți când nu o faceți.

În toate aceste cazuri avem de-a face cu legături directe, stabilite de-a lungul timpului, între anumite sisteme ale minții. Acestea sunt considerate, în mod curent, drept subconștiente. Atunci când încerci să schimbi un obicei oarecare, asociațiile devin mai puțin directe, în sensul că partea conștientă a minții se implică mult mai mult, deoarece cauți să modifici un șablon comportamental.

Un copil care nu a avut niciodată nici o dorință și nici o motivație de a reacționa la o altă persoană, nu va trebui să-și dezvolte mai târziu nici un sistem de apărare împotriva influențelor nefaste. Rezistența mare înseamnă aproape totdeauna o relație slabă.

N-ar trebui să vă prefaceți ceea ce nu sunteți. Adică, e mai bine să vă ameliorați calitățile pe care le aveți decât să încercați să vă comportați ca altcineva.

Accesați: Cărți care au schimbat percepțiile unor generații întregi