Formare în Psihoterapie psihanalitică – 2018

Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică din București

Formare în Psihoterapie psihanalitică

http://www.acppb.ro/formare.html

-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidații din provincie-

În luna septembrie 2018 va începe un nou curs -acreditat de către Colegiul Psihologilor din România- curs adresat absolvenților sau studenților în ultimul an ai facultăților de psihologie, sau – cu condiția de a fi completat formarea universitară cu cursuri și seminarii de specialitate – absolvenți ai facultăților de medicină (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistență socială, psihopedagogie specială, teologie.

Înscrierile se fac în perioada 15 aprilie 2018 – 20 iulie 2018.

Cererea de înscriere la curs se va face prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va conține un CV și o Scrisoare de intenție (în care prezentați motivația dumneavoastră pentru a urma acest curs). Veți primi o confirmare a faptului că am primit aplicația dvs. Data limită de depunere a cererilor de înscriere: 20 iulie 2018.

Două interviuri de selecție (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc în lunile aprilie – iulie 2018 în funcție de data la care trimiteți aplicația. Programările se realizează de către ACPPB.

Pentru un număr limitat de cursanți din provincie există posibilitatea de urmărire a cursurilor on-line (pe Skype). Deasemenea psihoterapia personală (didactică) se va putea realiza pe Skype.

Descrierea cursului:

Cursurile (cu o durată de 12-15 ore/lună, timp de 3 ani) au loc în 3 zile de miercuri (sau de joi) pe lună, orele 17,30 – 20,30, și într-o zi de sâmbătă pe lună, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00 în strada Crișana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice

-Modulul I se desfășoară începând cu luna septembrie 2018

-Costul modulului I: 330 Ron/lună (pentru 12-15 ore/lună).

Modulul II: Un minim de 250 de ore de psihoterapie psihanalitică individuală cu o frecvență de minim 2 ședințe/săptămână cu unul dintre formatorii recunoscuți de către ACPPB. Modulul II trebuie început la cel mult un an de la începerea modului I.

Formatorii pentru Modulul I și II sunt psihologi / psihoterapeuți principali acreditați de către Colegiul Psihologilor, cu specializare în țări ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB secțiunea “Formatori” – CV aici: http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Pentru înscrieri la interviul de selecție trimiteți un Cv şi o scrisoare de intenție până în data de 20 iulie 2018 prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Aceste cursuri sunt destinate obținerii atestării de Psihoterapeut sub supervizare emise de către Colegiul Psihologilor din România.

Pentru următoarea treaptă (Psihoterapeut autonom) formarea teoretico-clinică și terapia personală trebuie continuate: sunt necesare încă 2 ani de curs teoretico-clinic (cu o medie de 6 ore / lună) și cel puțin 200 de ore de terapie personală în plus față de cele 250 de ore realizate în cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Formare – Formare în Psihoterapie Psihanalitică – Nivelul de psiholog autonom în psihoterapie – aici: http://www.acppb.ro/formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html

Descrierea completă a cursului: http://www.acppb.ro/formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html

De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?

– Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.

– Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.

– ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.

– Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse în limba română), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile română, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.

– Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.

– O atmosferă de lucru colegială, bazată pe respectul adresat cursanţilor, pe încurajarea participării active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării profesionale a candidaţilor şi membrilor ACPPB.

– Posibilitatea realizării unei practici profesionale conform standardelor naţionale şi internaţionale ale psihoterapiei psihanalitice și consilierii psihodinamice (în spitale de psihiatrie, instituții de protecția copilului și familiei).

-ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică – http://www.efpp.org/

Informații suplimentare: Corneliu Irimia, doctor în psihopatologie al Universității Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Asociația de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti (ACPPB) este o asociație profesională înființată în anul 2005 care este formată din 90 de membri și 60 de candidați (în Psihoterapie și Psihologie Clinică). ACPPB este o asociație acreditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru a realiza formarea de bază a psihologilor clinicieni, a psihoterapeuților cu orientare psihanalitică precum şi a psihologilor în consiliere psihologică.

Detalii despre ACPPB aici: http://www.acppb.ro/formare.htm/