Site de psihologie

Formare în Consiliere psihologică psihodinamică – 2018

Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică din București

Formare în Consiliere psihologică psihodinamică

http://www.acppb.ro/formare.html

-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidații din provincie-


Un nou curs -acreditat de către Colegiul Psihologilor din România – curs adresat doar psihologilor sau studenților în ultimul an la Psihologie va începe în luna septembrie 2018.

Notă: Doar psihologii pot urma cursul de Consiliere. Persoanele care au absolvit alte facultăți (medicină (medici psihiatri), filosofie, pedagogie, asistență socială, psihopedagogie specială, teologie) pot urma cursul de Psihoterapie conform rubricii – Formare în Psihoterapie Psihanalitică.

Pentru un număr limitat de cursanți din provincie există posibilitatea de urmărire a cursurilor on-line (pe Skype). Deasemenea, psihoterapia personală (didactică) se va putea realiza pe Skype.

Înscrierile se fac în perioada 15 aprilie 2018 – 20 iulie 2018.

Cererea de înscriere la curs se va face prin email la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va conține un CV și o Scrisoare de intenție (în care prezentați motivația dumneavoastră pentru a urma acest curs). Veți primi o confirmare a faptului că am primit aplicația dvs. Data limită de depunere a cererilor de înscriere: 20 iulie 2018.

Două interviuri de selecție (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc în luna aprilie – iulie 2018 în funcție de data la care trimiteți aplicația. Programările pentru interviu se realizează de către ACPPB.

Descrierea cursului:

Cursurile (cu o durată de 12-15 ore/lună timp de aproximativ 17 luni) au loc în 3 zile de miercuri (sau de joi) pe lună, orele 17,30 – 20,30, şi într-o zi de sâmbătă pe lună, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00, în strada Crișana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice

– Modulul I se desfășoară începând cu luna septembrie 2018.

– Costul modulului I: 330 Ron / lună (12-15 ore/lună).

Modulul II minim 75 sesiuni individuale de dezvoltare personală (psihoterapie personală) cu unul dintre formatorii recunoscuți de către ACPPB, sesiuni realizate în paralel cu modulul I. Modulul II trebuie început la cel mult un an de la începerea modului I.

– Este recomandat de către Colegiul Psihologilor ca orele de psihoterapie individuală să aibă frecvența de minim o sesiune / săptămână cu un consilier principal acreditat de Asociație. Este puternic recomandată frecvența de două sesiuni / săptămână.

Formatorii pentru Modulul I și II sunt psihologi / psihoterapeuți principali acreditați de către Colegiul Psihologilor, cu specializare în țări ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB secțiunea “Formatori” – CV aici: http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Pentru înscrieri la interviul de selecție trimiteți un CV şi o scrisoare de intenție până în data de 20 iulie 2018 prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Aceste cursuri sunt destinate obținerii atestării de Consilier sub supervizare emise de către Colegiul Psihologilor din România.

Pentru următoarea treaptă (Consilier autonom) formarea teoretico-clinică și terapia personală trebuiesc continuate: sunt necesare încă 250 de ore de curs teoretico-clinic și cel puțin 150 de ore de terapie personală în plus față de cele 75 de ore realizate în cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Nivelul de psiholog practicant autonom în consiliere psihologică aici: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

Descrierea completă a cursului: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?

– Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.

– Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.

– ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.

– Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse în limba româna), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile română, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.

– Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.

– O atmosferă de lucru colegială, bazată pe respectul adresat cursanţilor, pe încurajarea participării active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării profesionale a candidaţilor şi membrilor ACPPB.

– Posibilitatea realizării unei practici profesionale conform standardelor naţionale şi internaţionale ale şi psihoterapiei psihanalitice și consilierii psihodinamice (în spitale de psihiatrie, instituții de protecția copilului și familiei).

-ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică – http://www.efpp.org/.

Informații suplimentare: Corneliu Irimia, doctor în psihopatologie al Universității Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Detalii despre ACPPB aici: http://www.acppb.ro/formare.htm/