Sari la conținut

Intervenții focusate pe soluții și întrebarea miracol

Curs de formare continuă: Intervenții focusate pe soluții și întrebarea miracol

Data / Locație: 11 ianuarie 2020 / București

Cursul este autorizat de Colegiul Psihologilor din România ca formare profesională continuă și este avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu 8 credite profesionale.

Cursul se desfăşoară sub egida Colegiului Psihologilor din România, Comisia de psihologie clinică și psihoterapie

Specialitatea profesională în care sunt valabile creditele CPR: în toate specialitățile în care se solicită o treaptă profesională superioară în regim autonom (din martie 2019 – prezent sunt necesare minimum 10 credite în profesie/an).

Taxa de participare: 250 lei

Organizator: Centrul de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie

Formator: Crina Marcu (formator-supervizor psihoterapie de familie acreditat CPR)

E-mail: centruldeformaresiterapie@yahoo.com

Telefon: 0733/617.201

Informații suplimentare:

Ne bucurăm să vă anunțăm organizarea workshop-ului „Intervenții focusate pe soluții și întrebarea miracol” ce se va desfășura în București pe 11 ianuarie 2020.
Formator: Crina Marcu (formator-supervizor psihoterapie de familie acreditat COPSI).

Workshop-ul prezintă o perspectivă postmodernă asupra lucrului în psihoterapie, pornind de la teoria constructivismului și construcționismului social și mergând spre abordările postmoderne în terapie: terapia narativă, terapia colaborativă, terapia focusată pe soluție. Semnificația limbajului și trecerea de la poziția focusată pe problemă (poziția expertă) spre poziția focusată pe soluție (poziția colaborativă) vor fi printre temele abordate.

Vom explora Terapia Focusată pe Soluție și principiile acesteia, precum și:

  • tipurile de întrebări (de formulare a scopului, întrebarea miracol, întrebări despre competențe, întrebări pentru creșterea speranței, întrebări despre excepții, întrebări scală);
  • competențele și resursele clienților;
  • tipuri de clienți – vizitator, reclamant, client;
  • derularea primei sesiuni;
  • specificul relației terapeutice;
  • tipuri de intervenții.

Abordarea este interactivă, în cadrul workshop-ului vor fi prezentate instrumente de lucru și modalități specifice de intervenție, cu exemplificare pe studii de caz. Se va acorda spațiu pentru discuții, exerciții, întrebări ale participanților.

Workshop-ul se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății mentale, educației, protecției sociale a copilului și familiei.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa CFTCCF